Vrei sa incepi o afacere de acasa? Iata de ce ai nevoie!

Susține blogul cu un share:

Job-urile remote au devenit un lucru tot mai comun si mai ales o cerinta pe care multi dintre angajati o au inca de la primul interviu de angajare. Insa, cum procedezi daca tu vrei sa iti incepi o afacere pe care sa o gestionezi numai de acasa? Iata ce nu trebuie sa iti lipseasca! Mediul online creste tot mai mult, motiv pentru care acum este mai simplu ca niciodata sa iti incepi o afacere de acasa. Pe langa ideea de business, ai nevoie de un plan si o viziune in care cei din jurul tau sa creada si sa investeasca.

Iata de ce ai nevoie pentru a-ti incepe o afacere de acasa.

Valideaza-ti ideea de business. Stabilirea obiectivelor este primul si cel mai important pas de la inceputul unei afaceri. Inainte de a incepe o afacere, asigura-te ca ideea este una valida. Cum poti face asta? Intreaba-ti familia si prietenii apropiati ce parere au despre produsele sau serviciile tale. Verifica ce competitori exista pe piata si care sunt cautarile pe care utilizatorii le fac cu privire la ideea ta de business.

Alege-ti modul in care vrei sa functioneze afacerea ta. Inainte de a incepe orice afacere, organizeaza-ti modul de lucru. Cum vrei sa iti distribui produsele, cum te vei promova, cum ai de gand sa iti gasesti parteneriate? O idee de ansamblu te va face sa iti cunosti mult mai bine business-ul si  sa actionezi intotdeauna in timp util. 

Gaseste-ti motivatia. Motivatia este unul dintre atuurile care nu trebuie sa ii lipseasca nici unui antreprenor. Daca lucrezi de acasa, te lovesti de o serie de obstacole de la lipsa de fonduri, pana la lipsa de timp ori sustinere din partea unor investitori, insa toate aceste lucruri nu trebuie sa te faca sa renunti, ci sa dovedesti contrariul.

Stabileste-ti formele de comunicare. Ca si antreprenor, mai ales daca actiunea afacerii tale se desfasoara numai de acasa, trebuie sa ai acces la o serie de unelte care sa te ajute sa comunici cu potentialii clienti. Verifica daca ai nevoie de un designer pentru grafica afacerii, daca ai nevoie de conturi in social media, daca iti sunt de folos materialele promotionale, etc. Ce forma de continut vei alege pentru afacerea ta, ce buget ai disponibil pentru promovare?

De unde primesti finantare? Este clar ca nu ai cum sa iti incepi o afacere daca nu ai un buget disponibil pentru investitii. Te-ai gandit care ar fi asociatul potrivit? Ce colaborator te-ar putea ajuta, mai ales la inceput, sa iti cresti afacerea? Ce cheltuieli vei fi nevoit sa acoperi si cand vei incepe sa obtii profit?

  Drumul antreprenoriatului nu este deloc unul usor, insa daca pornesti cu un plan bine organizat, atunci vei reusi sa depasesti barierele si sa atingi culmile succesului.


Susține blogul cu un share:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *