Programul RABLA 2020: Românii își vor putea cumpăra și motociclete. Care este valoarea bonusurilor

Susține blogul cu un share:

Programul Rabla se va aplica și pentru achiziția de motociclete. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat schimbările din acest an.

Potrivit acestuia, prima de casare, în valoare de 3.500 de lei, din programul Rabla Clasic, poate să crească cu încă 1.000 de lei dacă mașina nou cumpărată se înscrie în pragul de emisii de 96gCO2.

„Am introdus un ecobonus nou, valoarea lui este tot de 1.000 de lei, adăugat la prima de casare. Acesta se poate cumula cu prima de casare dacă mașina nouă are sistem GPL, mult mai puțin poluant. Am decis inclusiv creșterea ecobonusului pentru mașinile hibride convenționale, care nu se încarcă la priză, de la 1.700 la 2.500 de lei. Suma maximă care poate fi decontată prin Rabla Clasic poate ajunge la 2.000 de euro”, a spus ministrul.

În premieră, prin programul Rabla pot fi cumpărate și motociclete.

„Și în acest caz trebuie casat un autovehicul vechi. Prima de casare pentru cumpărarea unei motociclete e de 3.500 de lei, pentru că vrem să fie echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Dacă la mașini decontăm în jur de 10% din valoare, am vrut să păstrăm aceeași proporție și la motociclete, acestea fiind ceva mai ieftine”, a spus ministrul.

Pentru programul Rabla Plus, bugetul este de 140 milioane lei. Este ”cel mai mare buget de când există acest program”, susține Alexe.

Bonusurile vor fi de 10.000 de euro pentru mașinile full electric și circa 4.500 de euro pentru mașinile hibride cu încărcare la priză. Cei care își cumpără mașină nouă prin programul Rabla Plus nu vor putea să o vândă timp de cel puțin un an.

Pot fi cumpărate și motociclete cu propulsie electrică. Bonusurile pot ajunge până la 2.000 de euro, dacă au casat și un autovehicul.


Susține blogul cu un share:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *