Produse expirate la Selgros : 650.000 lei amenda si inchidere temporara

Susține blogul cu un share:

Selgros Baneasa propunere de inchidere a activitatii intre 6-12 luni

Comisarii ANPC au făcut mai multe controale la magazine Selgros din ţară şi au dat amenzi în valoare de 650.000 de lei. Echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care fructe şi legume stricate, produse expirate, agregate frigorifice cu praf şi rugină.
Reprezentanţii ANPC au anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că au controlat în data de 29 ianuarie întreg lanţul de 23 de magazine din România aparţinând operatorului economic Selgros Cash&Carry SRL, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, scrie News.ro.

În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat mai multe sancţiuni: amenzi în valoare de 650.000 de lei, produse alimentare neconforme, în valoare de 45.000 de lei oprite definitiv de la comercializare.

De asemenea, au fost închise temporar agregatele frigorifice din magazinul Selgros Oradea, până la remedierea deficienţelor, a fost închis pentru o perioadă de până la şase luni magazinul din municipiul Iaşi.

Totodată, a fost făcută propunere de închidere pentru o perioadă între şase şi 12 luni a magazinului Selgros Băneasa din Bucureşti şi a mai fost propusă emiterea deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte pentru trei magazine.
Alte probleme descoperite de comisarii ANPC au fost: depozitarea unor produse destinate neutralizării, în acelaşi spaţiu cu produse conforme; igienizare necorespunzătoare, existenţa unor resturi de produse pe paviment, în spaţiul comercial; ⁠lipsa unei evidenţe privind producţia de produse de patiserie coapte în unitate, care să permită stabilirea cantităţii coapte în ziua în curs; folosirea unor ⁠echipamente de coacere cu depuneri de rugină, resturi alimentare; depozitarea unor produse fără elemente de identificare caracterizare; lipsa unor cântare verificate metrologic în zona gastro; nerespectarea regimului promoţiilor


Susține blogul cu un share:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *