Cancelarul austriac Karl Nehammer : Schengen nu poate fi extins

Susține blogul cu un share:

Sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins

Cancelarul austriac Karl Nehammer, aflat la București, la Congresul Partidului Popular European, a transmis, după întâlnirea cu Klaus Iohannis, un nou mesaj tranșant pentru România: „Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins”.
Amintim că din 31 martie România va adera la spațiul european de liberă circulație doar cu frontierele aeriene și maritime, nu și cu cele terestre.
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, principalul opozant al aderării depline a României la spațiul Schengen, se află la București, la Congresul PPE, iar joi a fost primit la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată

România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă acolo.
Mulți cetățeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire.
În același timp, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile austriece față de extinderea rapidă a spațiului Schengen.
Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins.


Susține blogul cu un share:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *